KK Globus odličan domaćin na jubilarnom izdanju “Međimurje Open”

Najmasovnije sportsko natjecanje koje se kontinuirano održava svake godine u Međimurju doživjelo je svoje 25. izdanje. Jubilarno izdanje karate turnira Međimurje Opena još jednom opravdalo je visoke standarde postavljene u prijašnjim godinama.

No, kako u svijetu pandemije ništa nije kao prije, ista priča vrijedi i za sport. Ali i u takvim okolnostima organizatori iz Karate kluba Globus uspjeli su napraviti pravi podvig. Tako je u Čakovcu u dvorani Graditeljske škole u subotu bilo 745 natjecatelja članova 77 različita kluba iz sedam država. Predsjednik Karate kluba Globus Mladen Vizinger rekao je kako je riječ o prvom značajnijem turniru koje je održan, ako izuzmemo Olimpijske igre, Svjetsko i Europsko prvenstvo.

„Ako to usporedimo s prošlom godinom kada smo imali samo natjecatelje samo iz Hrvatske skok je očit. Još nismo dostigli legendarnu 2019. kada je bilo tisuću natjecatelja iz 15 zemalja, ali smo se dobro oporavili” zadovoljno je naglasio Vizinger.

O kvaliteti turnira pak je rekao da možda najbolje govori podatak da je dosta osvajača zlata s posljednje smotre najboljih na starom kontinentu jedva ušlo u borbu za odličja i na kraju se moralo zadovoljiti broncama.

„Nas najviše veseli da smo sve odradili po epidemiološkim mjerama, da su svi natjecatelji zadovoljni i da su nam se najavili vratiti sljedeće godine” poručio je.

Na organizaciji turnira klubu je posebnom plaketom čestitao Hrvatski karate savez i njegov predsjednik Davor Cipek, a svečanost otvaranja uveličali su i župan Matija Posavec te gradonačelnica Ljerka Cividini čime su potvrdili važnost koju ovaj turnir zauzima u sportskom kalendaru našeg kraja. S druge strane, one natjecateljske nisu izostali dobri rezultati. Na kraju dana Globus je osvojio čak 13 zlata i bio ukupno drugi najuspješniji klub turnira. Kada bi se gledali samo nastupi u borbama, bez kata, tada bi Globus bio uvjerljivo prvi.

„Dobro smo se pripremali i dobro trenirali što je u konačnici rezultiralo i odličnim nastupima. Prijašnjih godina smo se na Međimurje Openu fokusirali na organizaciju i domaćinstvo, a sada smo se uspjeli paralelno dobro pripremiti za turnir. Veseli me da ovim dobrim rezultatom otvaramo novu karate sezonu i nadam se kako će i nastavak biti jednako dobar” izjavio je trener Dejan Slukić. U situaciji koja se naziva novo normalno, očito su se  Globusovci dobrim i marljivi radom znali prilagoditi, a iz kluba na pozitivnoj energiji nakon Međimurje Opena nadaju se kako će se taj pozitivni zamah nastaviti.