Karlo Baksa:”Mislim da smo jako dobra i kvalitetna ekipa”

NK Dinamo (P) je prvi dio sezone završio na petom mjestu s 18 osvojenih bodova kao i četvertoplasirani Nedeljanec. Primili su 25 pogodaka, a postigli 26 te imaju drugi najbolji napad lige. Najbolji strijelac palovskog četvrtoligaša je Karlo Baksa koji nam je opisao stanje u palovskom Dinamu.

“U Dinamu (P) je zaista odlično. Atmosfera u ekipi je posebno dobra, svi smo složni, na terenu ginemo jedan za drugog. Svaku tekmu idemo na glavu, svaku želimo pobijediti. Odlično stojimo na ljestvici. Šteta za peh u posljednja dva kola gdje smo primili golove praktički u zadnjim sekundama i odigrali neriješeno. Da nismo imali ta dva kiksa sad bi završili kao drugi, a ovako na kraju peti. Trener Josip Šegović nam daje puno slobode i to nam odgovara. Ali isto tako ga svi cijenimo i poštujemo. Uvjeti u klubu su dobri, trenutno se renovira unutrašnjost klupskih prostorija i to je odlično za budućnost kluba. Teren je vrhunski, tepih, a možemo reći da rijetko koji klub ima ovako dobar teren. Uprava i ljudi oko kluba puno daju za klub i ulažu u klub, to se najviše cijeni i za svaku je pohvalu. Drugu polusezonu dat ćemo sve od sebe da nastavimo s dobrim rezultatima i da se držimo uz vrh tablice. Mislim da smo jako dobra i kvalitetna ekipa, ponekad nismo ni svjesni toga te zaslužujemo biti u samom vrhu 4. lige”.

Baksa se nogometom počeo baviti od svoje šeste godine. U svojoj karijeri igrao je za NK Međimurje, HNK Šibenik, SV Olbendorf, ASK Jabing, NK BSK, NK Sloboda Slakovec, NK Polet Pribislavec, SV Ollersdorf i NK Dinamo Palovec, a u svima njima stekao je nova znanja od raznih trenera.

“Ima puno trenera, ali izdvojio bi nekoliko njih. Franjo Požgaj me trenirao u Međimurju od malih nogu te dugi niz godina i praktički me naučio igrati nogomet, te Hrvoje Goričanec koji me trenirao nakon njega. Šibenski Siniša Petrović koji me isto tako naučio jako puno o nogometu, kao i općenito o životu. Austrijski Martin Horvath odličan trener i jako dobar čovjek. Puno je pomogao mojem bratu i meni, i tamo smo proveli odlična vremena s njim. Te na kraju Josip Šegović, moj trenutni trener s kojim sam u jako dobrim odnosima”.

Baksa s loptom u nogama u dresu Međimurja

foto: NK Dinamo (P)