Image

Kadeti Centrometala idu na državno prvenstvo

U nedjelju je u Nedelišću održan turnir regionalnog prvenstva mlađih kadeta. Na njemu su Centrometal i Kitro Varaždin igrali po dvije utakmice protiv Čazme i Daruvara.

Čazmanci su bolje otvorili utakmicu sa Centrometalom, uglavnom vodili i dobili prvi set sa 25:21. Drugi set su se Međimurci posložili i poravnali na 1:1 sa uvjerljivih 25:13. U trećem setu Čazma je vodila do 12. poena, nakon toga Centrometal radi preokret i sa uvjerljivih 25:18 dolazi do pobjede.

U drugoj utakmici Centrometal je protiv Daruvara poveo 7:0. I onda su domaći dečki potpuno stali, Daruvar to koristi i dobiva prvi set sa 25:21. Drugi set je Centrometal stalno bio u većoj prednosti i sa 25:18 poravnao na 1:1. U trećem setu vodstvo Daruvara od 4:1 velikom serijom preokrenuto je na 12:8 za domaće. Tu prednost su Međimurci održavali do konačnih 25:20.

Varaždinci su također dobili obje utakmice. Oni su sa skorom 10-0 prvi na tablici, Centrometal je sa skorom 9-1 drugi. Time su obje momčadi osigurale nastup na državnom prvenstvu. Tko će biti treći predstavnik Regije sjever saznat ćemo na završnom turniru u Varaždinu. Trodnevno državno prvenstvo igrat će se krajem travnja u Zadru.

Za Centrometal su nastupili Matija Ceilinger, Matej Grubić, Petar Hodak, Gabriel Kirić, Sebastian Mavrek, Fran Novak, Roko Petrović, Lovro Šaronja i Leon Škvorc. Vodio ih je Jadranko Kirić.