Image

Judaši osvojili sedam medalja u Ljubljani

Čakovečki judaši nastavljaju sa svojim natjecanjima te zapaženim rezultatima. Na turniru u Ljubljani pod nazivom „59. Međunarodni turnir Nagaoka“ ljubitelji juda mogli su uživati na dobrim i kvalitetnim borbama. Natjecanje je okupilo 530 natjecatelja iz 56 kluba te 6 država.

U uzrastu do 14 godina nastupilo je šest judaša od kojih je četiri stalo na pobjedničko postolje. Petar Balunović krenuo je dobro u prvu borbu ali prilikom bacanja protivnik je zakačio nogu te je Petar bacio na sebe gdje je izgubio. Kroz repasaž djelovao je odlučnije te je nanizao četiri pobjede i osvojio brončanu medalju. U istoj kategoriji bio je i Iker Novak, prve dvije borbe je odlično pobjedio te došao do četvrtfinala gdje je izgubio od kasnije prvaka kategorije, kroz repasaž je pobijedio jos tri borbe te osvojio brončanu medalju i stao pored svog klupskog kolege Petra na postolje. Nika Đurinić prvu borbu je pobjedila  predstavnicu iz Hrvatske te u četvrtfinalu predstavnicu Italije,  u polufinalu je izgubila od kasnije prvakinje kategorije, u repasažu je pobijedila te osvojila 3.mjesto. Anas Ramadani prvu borbu je pobijedio na zahvat držanja, u četvrfinalnoj borbi bio je bolji od judaša iz Slovenije, u polufinalnoj borbi bacio je predivnu tehniku ura nage te ušao u finalu. Finalnu borbu je izgubio te osvojio 2.mjesto. Roko Krklec prvu borbu je pobjedio te ušao u polufinale gdje je prilikom izvođenja napada ostao u zahvatu te izgubio. U borbi za broncu je izgubio te osvojio 5.mjesto. Nastupio je još i Meris Ramadani koji nije uspio napraviti plasman.

U uzrastu do 16 godina imali su tri predstavnika te su se sva trojica  popela na pobjedničko postolje. Loren Janković Crnčec prvu borbu bio je slobodan te čekao boljeg iz četvrtfinala, borba je išla u jednom smjeru te je Loren nakon borbe u parteru primio zahvat i pobjedio. U finalnoj borbi imao je neugodnog protivnika iz Slovenije, borba je trajala preko 5 minuta te je Loren na odličan način kontrirao i pobjedio te osvojio zlatnu medalju.

Jona Žvorc prvu borbu je pobjedio judaša iz Bosne i Hercegovine, u polufinalnoj borbi nastavio je biti dominantan i koncentriran te je pobjedio predstavnika iz Italije, u finalnoj borbi čekao ga je još jedan Talijan, odlično je krenuo u borbu i nakon samo par napada na sjajan način je bacio  i osvojio zlatnu medalju. Nikola Jalšovec prvu borbu je pobjedio te drugom kolu čekao ga dobro poznati protivnik, borba je krenula dobro te je Nikola imao dominaciju u gradu, ali kako je borba prolazila Nikoli Jr pala koncentracija gdje je napravio grešku i izgubio. Kroz repasaž je nanizao tri pobjede te osvojio brončanu medalju.

Judaši Zrinskog su se svojim kućama vratili sa sedam medalja.

Trener je bio Filip Šeketa