Image

Japanka Saki se umirovila, za Međimurje je postigla 42 pogotka

Osim što je u nedjelju na stadionu SRC Mladosti u Čakovcu bio lijepi nogometni praznik, uoči utakmice iz ŽNK Međimurje oprostili su se od Saki Yoshide koja je odlučila otići u igračku mirovinu.

Saki je jedna izuzetna igračica, osoba koja je svojim talentom, trudom i posvećenošću ostavila neizbrisiv trag u klubu. Svoju je prvu službenu utakmicu za ŽNK Međimurje Čakovec odigrala 13. ožujka 2022. godine protiv ŽNK Neretve, kada je klub nastupao u Prvoj HNLŽ. Od tada je na terenu pokazala vrhunsku igru i nevjerojatan duh, ostvarivši ukupno 35 nastupa i postigavši čak 42 pogotka.

Posebno će pamtiti sezonu 2022/23 u Drugoj HNLŽ, kada je kao najbolja strijelkinja lige vodila svoju ekipu do naslova prvakinja. Svojim neumornim trudom i neupitnim talentom, kroz kvalifikacije je zajedno sa ostalim djevojkama odvela do promocije u Supersport Prvu HNLŽ, što je bio jedan od najsvjetlijih trenutaka u povijesti kluba.

“Draga Saki, hvala ti još jednom na svim nezaboravnim trenucima, na svakom golu, svakoj asistenciji i svakom osmijehu koji si donijela na teren. Tvoja predanost, profesionalnost i ljubav prema nogometu inspiracija su svim našim mladim igračicama, ali i svima ostalima. Uvijek ćeš biti dio naše obitelji i uvijek ćeš imati posebno mjesto u srcima svih nas. Želimo ti sve najbolje u budućnosti, puno sreće, zdravlja i uspjeha u svim životnim pothvatima koji te čekaju. Nadamo se da ćeš uvijek sa sobom nositi lijepa sjećanja na vrijeme provedeno u našem klubu”, poručili su iz kluba.