Image

Iker zlatni, Noel brončani u Rijeci

U subotu 08.06. troje judaša uputilo se na međunarodni turnir ”Sv. Vid” koji se održao na Zametu u Rijeci. Na natjecanju je nastupilo 670 natjecatelja iz 55 kluba te 9 država.

Čakovečki judaši bili su: Noel Ganzer, Jakov Colev i Iker Novak.

Prvi je krenuo Noel Ganzer koji je uzrast U12 i kategorija do 50 kilograma. U prvoj borbi imao je poznatog judaša, dobro je krenuo međutim u jednom napadu napravio je grešku koja ga je koštala pobjede. Kroz repasaž je nanizao tri pobjede te osvojio brončanu medalju.

Jakov Colev u uzrastu do 14 godina i kategoriji do 46 kilograma otvorio je turnir pobjedom protiv judaša iz Istre. Druga borba je bila neizvjesna koja je pripala judašu iz Rijeka, u repasažu je ostvario još jednu pobjedu te kasnije poraz. Osvojio je 7.mjesto

Iker Novak u uzarstu do 14 godina i kategoriji do 50 kilograma nanizao je dvije pobjede te ušao u finale. U finalu se borio protiv judaša iz Srbije sa kojim se susreo vikend prije na Euopskom kupu u Gyoru. Finale je bilo zanimljivo gdje su oboje gradili svoje šanse, Iker je znao gdje je protivnik slab te u produžetku iskoristio priliku i kontrirao protivnikov napad te bacio i pobijedio. Osvojio je 1.mjesto.

Trener je bio Filip Šeketa.