HNS odgovorio međimurskim klubovima, ŽNS Varaždin promijenio pravilnik

Hrvatski nogometni savez poslao je dopis međimurskim klubovima: NK MEĐIMUREC (Dunjkovec Pretetinec), NK NEDELIŠĆE (Nedelišće), NK CENTROMETAL (Macinec), NK OMLADINAC (Novo selo Rok), NK DINAMO (Palovec), NK GRANIČAR (Kotoriba). SPomenuti klubovi sljedeće će sezone nastupati u prvom županisjkom rangu.

“Prema podacima i dokumentaciji s kojom je upoznat Hrvatski nogometnisavez, ŽNS Varaždin i ŽNS Međimurski dana 18.07.2018. godine sklopili su Sporazum o formiranju četvrte nogometne lige. Predmetni sporazum jes klopljen na 4 godine dakle zaključno s natjecateljskom godinom 2021/2022.

Slijedom navedenog, temeljem tog sporazuma je dogovorena suradnja dva spomenuta Saveza na organizaciji 4. NL Čalkovec-Varaždin do 18.07.2022. te stoga smatramo da nije potrebna posebna odluka izvršnog odbora ili predsjednika pojedinog saveza da bi se nastavilo s ligom u tekućoj natjecateljskoj godini.

Obzirom da su se prilkom formiranja lige od strane ŽNS Međimurskog pojavili određeni problemi u smislu da se nije prijavio dovoljan broj klubova plasiranih iznad 5. mjesta u Prvoj županijskoj ligi, ŽNS Varaždin inicirao je da se zatraži od Ministarstva turizma i sporta suglasnost za izmjenu odredbe Propozicija natjecanja 4. NL Čakovec-Varaždin, prema kojoj bi se omogućilo i klubovima plasiranima ispod 5. mjesta u Prvoj županijskoj ligi da napreduju u 4. NL Čakovec-Varaždin.

Dakako, nakon što Ministarstvo riješi zamolbu za suglasnost na izmjenu odredbi Propozicija, o tome će se obavijestiti klubovi, a sukladno tom rješenju i odredbama Sporazuma između dva Saveza, Izvršni odbor ŽNS Varaždin, usvojit će Propozicije natjecanja te imenovati vodstvo natjecanja.

Varaždisnki nogometni savez danas je u svom glasniku objavio odluku o promjeni propozicija za ulazak u 4. Nogometnu ligu.