Gimnastika i nogomet njihove su najveće ljubavi

Gimnastika i nogomet dva su sporta koja se u obitelji Sakač žive 24 sata dnevno već dugi niz godina. Za svakodnevne sportske razgovore u obitelji Sakač zaslužni su Luna i Leon, sjajni sportaši iz Donjeg Koncovčaka.

Luna je 15 – godišnja gimnastičarka, pohađa prvi razred Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, smjer sportski komercijalist. Gimnastikom se počela baviti sa 7 godina, a to joj je bio ujedno i prvi sport. Gimnastiku kao sport smatra dosta teškom i opasnom jer teški akrobatski elementi često uključuju izvođenje različitih pokreta visoko iznad tla uz rizik ozljede vježbača.

Veliku podršku u svom sportu ima od brata Leona, nogometaša, koji je nekad bio gimnastičar. Leon je 20- godišnjak, završio je srednju Tehničku školu, a kad ne igra nogomet, obično se bavi rekreativnim bicikliranjem, tenisom i igranjem Play Stationa.

Luna i Leon vrlo su posvećeni treninzima

Luna i Leon ono što rade, žele napraviti na najbolji mogući način, a tako je i na svakom treningu kojem su jako posvećeni.

“Ja treniram svaki dan osim ponedjeljka dvaput na dan. U početku mi je bilo malo naporno, ali s vremenom sam si sve posložila, kako sa školom, tako i sa slobodnim vremenom, jer, sve se može kad se hoće”, poručila je Luna.

Na tronu u svojoj kategoriji

“Za mene svakodnevno treniranje znači puno odricanja. Mi trenutno imamo tri treninga na tjedan, s tim da si ja znam složiti trening, dva individualno zbog sebe i svog uživanja u treniranju”, poručio je Leon koji je u svojoj karijeri igrao za Zebanec, Polet (SMnM) i lendavsku Naftu.

Leon trenutno nastupa za Donji Koncovčak

Lunu je nedavno međimurska javnost upoznala nakon natjecanja u Osijeku na kojem je međimurska gimnastičarka osvojila prvo mjesto u državi. Za njezin uspjeh svakako su zaslužni treneri koji su sa njom kroz cijeli gimnastički put.

“Najveći uspjeh mi je da sam više puta bila državna prvakinja. Sljedeći cilj mi je doći do europskog prevenstva. Najviše tragova na meni su ostavili trener Igor Kriajimski i trenerica Tatjana Goverdovskaja. Biti prvakinja je najbolji osjećaj ikad. Svi govore o tebi i hvale te i to mi je fora. Moj trenutni san je da dođem do Olimpijskih igara i da tamo nešto osvojim”, kazala nam je Luna.

Leon se nogometom počeo baviti sa sedam godina, a uz najpopularniji sport na svijetu, trenirao je i gimnastiku.

“Prvi sport mi je bio nogomet, međutim trenirao sam i gimnastiku od 5.-8. razreda osnovne škole gdje smo ekipno u 7. i 8. razredu osvojili zlato i srebro na državnom natjecanju. Sada igram u Donjem Koncovčaku, gdje je stvarno ekipa odlična, a atmosfera još bolja. Meni je ovo trenutno četvrti klub u nogometnoj karijeri. Počeo sam igrati u Zebancu do svoje 12. godine kada odlazim u NK Polet Sveti Martin na Muri. U tom periodu kad sam bio u Poletu, bio sam i na probi u Osijeku. Nakon Poleta odlazim u Sloveniju, točnije Lendavsku Naftu. Tamo sam proveo svoje najljepše dvije godine. Igrao protiv prvoligaških klubova, prvaka Ujedinjenih Arapskih Emirata i mnogih drugih”, opisao nam je Leon svoj sportski put.

Jedan drugom velika su podrška

Brat i sestra Sakač poznati su sportaši u svojoj Općini koja im daje veliku podršku. No, najviše podrške ipak dolazi od obitelji.

Obitelj nam daje najveću podršku. Oni nas potiču da to radimo sa osmjehom, strasti prema sportu i željom da budemo još bolji”.

Na kraju našeg razgovora poslali su poruku mladim sportašima.

“Ovim putem htjeli bih svima poručiti da slijede svoje snove, ma kakvi god oni bili. Volio bih da zapamte jednu stvar, sve što se dogodi u životu, dobro ili loše, sve se može ispraviti jer smo mi ti koji određujemo što će dalje biti”, poručili su.