Filip Ude:”Jako bih želio nastupiti u finalu i naravno boriti se za medalje”

Hrvatska muška seniorska reprezentacija u sportskoj gimnastici spremna dočekuje sutrašnji (četvrtak) nastup u kvalifikacijama 34. Europskog prvenstva kojemu je domaćin Mersin.

Ovo natjecanje trebalo se održati još proljetos u Bakuu, međutim, svjetska pandemija ga je odgodila, a onda prije dva mjeseca i premjestila iz Azerbajdžana u Tursku. Zemlju gdje je prije nekoliko dana tamošnja Vlada uvela policijski sat, zabranila puno toga, ali i dala zeleno svjetlo da se ovo natjecanje, pod izrazito jakim epidemiološkim mjerama, ipak održi.

Pet hrvatskih seniora sutra će se boriti za nedjeljna finala po spravama i to branitelj europskog srebra na preči, Tin Srbić, dva iskusna vježbača na konju s hvataljkama koji s ovog natjecanja također imaju medalje – Filip Ude (srebro 2008.) i Robert Seligman (srebro 2018. i bronca 2008.), najbolji hrvatski parteraš Aurel Benović, te treći vježbač na konju s hvataljkama, Jakov Vlahek. Jakov u Tursku stiže naknadno, tek danas, samo dan prije nastupa, budući da je čekao u Hrvatskoj negativan nalaz na COVID i konačno ga dočekao u utorak navečer.

„Na podij treningu nisam baš briljirao, nisam uspio napraviti cijelu vježbu, bilo mi je jako, jako teško. Nadam se da u četvrtak neće biti tako. Da ću se stići odmoriti do nastupa da odradim to kako treba i da uđem u finale. Jako bih želio nastupiti u finalu i naravno boriti se za medalje. Nadam se da će mi to poći za rukom. Naravno, nisam spreman kao što sam trebao biti, nedavno sam prebolio COVID, to me dosta vratilo unatrag, ali neću kukati, idem dan po dan. Mislim da mogu, da ću to odraditi i da će sve biti u redu“, kazao je Ude.