Filip Ude: “Sretan sam kako sam odradio vježbu”

Srebrni hrvatski olimpijac Filip Ude (GK MZ Macan) ukupni je pobjednik prvog izdanja CRO-GYM lige. Čakovčanin je na 1. kolu u Osijeku bio treći, zatim slavio na svom terenu u Nedelišću, da bi danas u Sportskom centru Lučko u završnom 3. kolu ponovno bio najbolji i uzeo ukupnu pobjedu.

Suci su njegovu vježbu na konju s hvataljkama (start 6.0) ocijenili sa 14.800, Robert Seligman bio je danas drugi sa 14.700 (start 5.9), parteraš Aurel Benović treći sa 14.600 (6.3), a aktualni viceprvak svijeta i Europe na preči, Tin Srbić, četvrti s ocjenom 13.833 (6.5).

U ukupnom poretku seniora iza Udea koji je skupio 75 bodova smjestio se danas petoplasirani Jakov Vlahek (52 boda), treći je Srbić sa 50 bodova, a slijede ga Seligman (24), Renato Prpić (17), Benović (15)…

Juniorsku CRO-GYM ligu osvojio je Liam Rabić (ZTD Hrvatski Sokol) ispred srebrnog Matea Žugeca (GK Vindija).

https://www.facebook.com/crogymnastics/posts/1479514372244682

“Vježba je bila lošija trening vježba, na saskoku sam se jedva izvukao. Dođeš do kraja i onda „samo“ jedan element te dijeli od cijele vježbe, ali uspio sam se nekako izvući. Sretan sam zbog sebe, bez obzira na ocjenu i plasman, sretan sam kako sam odradio. Meni je super ovaj format CRO-GYM lige, jer da nemamo nikakvih natjecanja, vjerojatno nitko od nas ne bi ovako trenirao. Nema šanse, ne bi imali motivacije pripremati se za sljedeću sezonu. To bi bio raspašoj – iskreno će pobjednik Filip Ude.

Dodao je: -Nadam se da će nam Savez produžiti CRO-GYM ligu, možda ne tri natjecanja, zašto ne i pet. Da se držimo u nekom normalnom treningu i natjecateljskom ritmu. Jer, pitanje je koliko će ovo sve s koronom trajati. Mnoge zemlje su već odustale, još da 2-3 odustanu, sumnjam da će se održati natjecanje. Ne vjerujem da će održati EP sa 10 država. Ne znam, skeptičan sam. Mi smo svi zainteresirani, zagrijani, ne bojimo se ničega. Nadam se da će se situacija u ovih mjesec i pol promijeniti i da će se ipak prijaviti više država pa da odemo u Mersin”, poželio je Ude.

foto: HGS