Filip Ude priprema se za Europsko prvenstvo

Pred najboljim međimurskim gimnastičerom je Europsko prvensvo koje se održava u Turskoj.

Hrvatska muška seniorska i juniorska reprezentacija u sportskoj gimnastici večeras leti put Turske, preko Istanbula i Adane do Mersina gdje ih od 9. do 13. prosinca čeka 34. Europsko prvenstvo.

Nakon uspješno obavljenog obaveznog testiranja na COVID-19, na put će krenuti seniori predvođeni braniteljem europskog srebra na preči, Tinom Srbićem (ZTD Hrvatski Sokol), zatim Robert Seligman (GD Osijek-Žito) i Filip Ude (GK MZ Macan) koji će nastupiti na konju s hvataljkama, parteraš Aurel Benović (GD Osijek-Žito) te juniori na konju s hvataljkama Mateo Žugec (GK Vindija) i Liam Rabić (ZTD Hrvatski Sokol).

Uz njih će biti treneri Lucijan Krce, Igor Križimski i Emil Šanjek, suci Boris Čulin i Ratko Vuković, te fizioterapeut reprezentacije Vlatko Vorih.

U Turskoj, zemlji u kojoj je prije nekoliko dana uveden policijski sat, no tamošnja Vlada je dopustila da se EP u gimnastici održi, našu delegaciju čekaju izrazito stroge epidemiološke mjere.

Po dolasku u Mersin svi moraju obaviti još jedan test na COVID-19, a tek onda pristupiti službenim treninzima i vjerujemo kvalifikacijama i finalima.Službeno natjecanje otvaraju kvalifikacije juniora u srijedu, 9. prosinca, dan kasnije će isto odraditi i seniori, petak je rezerviran za finala juniorskog višeboja, subota za seniorsko momčadsko finale, dok su u nedjelju, 13. prosinca na programu sva pojedinačna finala za seniore i juniore.

foto: HGS