Filip Godina: Mlada nada međimurskog stolnog tenisa

Devetnaestogodišnji Filip Godina iz Belice odmalena je u stolnom tenisu. Trenutno je član MSTC Čakovec i pohađa Sveučilište Sjever – smjer Logistike i mobilnosti. Ove sezone i službeno je krenuo u seniorske “vode” te je postao viceprvak na seniorskom prvenstvu Međimurja.

Uspijevaš li uskladiti fakultet i sport?

Imam puno obveza na fakultetu, ali uvijek nađem vremena da odradim treninge, utakmice i turnire.

Tko te je potaknuo na treniranje stolnog tenisa?

Na treniranje stolnog tenisa potaknuli su me moj tata i brat koji su odlazili na treninge u Malu Suboticu u tamošnji klub, pa sam i ja krenuo s njima i odmah mi se svidjelo.

Koji su tvoji najveći uspjesi?

Prošlogodišnje drugo mjesto s mojom bivšom srednjom školom na državnoj završnici u Poreču prošle, dva druga mjesta s mojim klubom dvije sezone zaredom u drugoj Hrvatskoj ligi u kojoj se natječemo te bi još tu istaknuo, već gore spomenuto drugo mjesto na pojedinačnom seniorskom prvenstvu Međimurja koje sam ostvario odmah prvu godinu od ulaska u seniore.

Gdje se vidiš u budućnosti?

U budućnosti bih htio sa svojim klubom ući u hrvatsku superligu i tamo se zadržati dugi niz godina, a time bismo dokazali da smo najbolji stolnoteniski klub u Međimurju.

Tko ti je najveća podrška u svemu?

Najveća podrška su mi moji roditelji te moj sadašnji i moj omiljeni trener Samir Kučević.

Kako se snalaziš i treniraš u trenutnoj situaciji s Covidom-19?

Trenutno treniram kod kuće uz program koji nam je klub pripremio da ostanemo u dobroj formi. Svi jedva čekamo da se vratimo nazad u dvoranu i krenemo s ozbiljnijim treninzima i natjecanjima.

foto: Privatna arhiva/ F.G.