Image

Eva Vinković odlična na prvom velikom natjecanju

U nedjelju 23. lipnja završeno je Prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici koje se održavalo u dvorani ”Gradski vrt” u Osijeku, na kojem je nakon uspjeha Tijane Korent i Franke Marić, Eva Viković ostvarila još jedan odličan rezultat.

Eva je kao članica gimnastičkog kluba ”NEDELIŠĆE”, nakon nepune dvije godine treninga kroz kvalifikacije i natjecanja klubova regije Sjever u kategoriji kadetkinja, izborila nastup u obaveznom programu na prvenstvu i završnici kupa Hrvatske, na kojem je u konkurenciji više od 40 gimnastičarki osvojila odlično 5. mjesto.

Budući da je ovo bio Evin prvi nastup na jednom tako velikom natjecanju, te da je ove godine iz osnovnog prešla u obavezni, zahtjevniji gimnastički program, Eva je na svim natjecanjima pokazala svoj nesporni talent što je rezultiralo ovim odličnim rezultatom. Moramo napomenuti da je Evi 3. mjesto i brončana medalja izmakla za samo 0,20 bodova.

Na svom prvom velikom natjecanju Eva je imala uz svoju obitelj, i veliku podršku naše vrhunske gimnastičarke Tijane Korent i juniorke Franke Marić.