Dvije nove majstorice karatea položile za crni pojas

Članice Karate kluba Globus iz Čakovca i Male Subotice Ana Filipović i Sara Novak uspješno su položile za majstorska zvanja crnog pojasa.

Na polaganju su pokazale zavidni nivo karatea i to ne samo u borbama (kumite) u kojima su i inače vrhunske natjecateljice, nego i u tehnici (kihon) i katama.

Kandidatkinje su sa odličnim uspjehom položile pismeni dio ispita (od 100 pitanja) za crni pojas. Na napornom i detaljnom praktičnom dijelu polaganja u četvrtak kandidatkinje su opravdale očekivanja i položile za majstorice karatea.

Ana i Sara su kategorizirane sportašice HOO, pa su im dozvoljeni treninzi i pripreme koje su u ovo vrijeme bez natjecanja iskoristile na najbolji način i odlično se pripremile za polaganje.

“Lijepo je vidjeti da su u karateu pripadnice nježnijeg spola ravnopravne sa svojim muškim kolegama i ponosni smo što smo u klubu dobili dvije nove majstorice. Naravno da su sve naše cure ranopravne i u obavezama na treningu koje puno puta odrade i bolje od dečki. Čestitamo Ani i Sari na crnim pojasevima i nadamo se da će im stečena zvanja biti dodatna motivacija za još jači rad i rezultate u budućnosti”, poručili su iz KK Globus.

izvor: KK Globus