Image

“Cilj lige je uključiti što veći broj djece i time ih potaknuti na kretanje i bavljenje sportom”

U petak, 6. lipnja 2024. godine, na Marini Prelog započela je najstarija trkačka liga u Međimurju, 17. Ljetna Kros liga Prelog u organizaciji Biciklističkog kluba Prelog. Na prvo od ukupno devet natjecateljskih kola stigla su 82 trkača i hodača te čak 101 sudionika na dječjim utrkama, što je rekordni broj djece na jednoj utrci, dok je ukupan broj bio 183 natjecatelja.

Za kratak osvrt kontaktirali smo i organizatore lige BK Prelog koji poručuju da su prezadovoljni odazivom na prvo kolo, a posebice ih veseli sudjelovanje rekordnog broj djece.

„Cilj lige je uključiti što veći broj djece i time ih potaknuti na kretanje i bavljenje sportom, što je itekako važno u današnje vrijeme. Ljetna kros liga održava se u prekrasno uređenom parku Nautičkog kluba Labud Prelog, kojima se ovim putem zahvaljujemo na dozvoli za korištenje prostora kojeg održavaju. Tako sva djeca i ostali natjecatelji mogu prije i nakon trčanja uživati u prirodi kraj rijeke Drave. Nadamo se da će se broj djece i sudionika iz kola u kolo povećavati. Važno je naglasiti da sva djeca koja sudjeluju u ljetnoj kros ligi imaju besplatnu startninu, dok klub subvencionira ekološke lončiće za okrjepu s 4 € pa tako sva djeca mogu samo za 4 eura dobiti prekrasnu personaliziranu uspomenu. Naši najredovitiji mali trkači će moći zaslužiti i besplatnu majicu ako istrče barem 5 kola lige“, poručuju iz Biciklističkog kluba Prelog.

Na utrci na 6 km u muškoj kategoriji najbrži je bio Saša Horvat (AK Međimurje Čakovec) s vremenom 22:24, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Igor Goričanec (ind.) i Darko Okreša (Mugači). Najbrža žena na dužoj stazi bila je Nada Siladi (AK Međimurje Čakovec) s vremenom od 26:59, a iza nje su na cilj stigle Mia Furdi (FOI Varaždin) te Mirjana Furdi (ind.). Na utrci od 3,2 km, kod muškaraca je najbrži bio Igor Filipić (ind.) s vremenom 10:25, a slijedili su ga mladi Mauro Janušić (AK Međimurje Čakovec) te Vedran Hlebar (ind). Kod žena nije bilo iznenađenje pa je najbrža na kraćoj stazi opet bila Ivana Zeljko (AK Međimurje) s vremenom od 12:56. Drugo mjesto osvojila je Lara Strnad (AK Međimurje), a treće Tesa Škoda (AK Međimurje). Kod hodača su, na 3,2 km, već standardno najbrži bili Boris Lacković (AK Dinamo Zrinjevac) s novim rekordom staze 16:24 i Mihaela Kvakan (ind.). Boris je ovim nastupom popravio dosadašnji rekord staze za 13 sekundi.