Centrometal preokretom do pobjede nad Varaždincima

Nakon dvotjedne pauze odbojkaši Centrometala gostovali su u susjednom Varaždinu. Domaćin je prije utakmice imao deset osvojenih bodova iz pet utakmica, Centrometal četiri iz četiri utakmice uz jako težak raspored.

Krenulo se u utakmicu sa 3:3. No potom domaći stječu prednost i vode 11:8. Nakon toga potpuni pad kod gostiju, od narednih devet poena domaći su dobili osam. Loši u napadu i sa mnogo promašenih servisa gosti jednostavno nisu bili na potrebnoj razini. Tu je set rješen, do kraja je bilo samo odrađivanje posla za velikih 25:13.

Drugi set opet jako loše kreće Centrometal, domaći vode 5:0. Pomalo se ta prednost krenula stizati, sredinom seta je 11:9, kasnije 16:15. No Varaždinci su opet otišli na plus četiri. Pred kraj seta semafor pokazuje 24:21. Međimurci tu pokazuju karakter, spašavaju tri set lopte i izjednačuju na 24:24. No potom Juras promašuje servis i Zelenika napad i domaći sretno sa 26:24 dolaze do 2:0.

U trećem setu Centrometal je prvi puta poveo u utakmici sa 3:2. Konačno momčad pokazuje kvalitetu i igru kojom mogu preokrenuti ovu utakmicu, sredinom seta vode 11:8, pa 14:10. Prema kraju seta prednost je porasla i na plus sedam, Centrometal sa 25:19 smanjuje na 2:1.

Četvrti set krenuo je vrlo izjednačeno. Igralo se dugo poen za poen. U jednom trenutku Varaždin je poveo tri razlike, ali brzo je to izjednačeno. Nakon 17:16 za Centrometal domaći više griješe. Odličan je u tim trenucima bio servis i blok Međimuraca koji dolaze do veće prednosti i sa uvjerljivih 25:18 dolaze do izjednačenja na 2:2.

U petom setu Centrometal je poveo 4:2, pa Varaždinci 5:4. Na promjeni strana 8:7 za Međimurce. Nakon 8:8 tri uzastopna poena za Centrometal i tu je stečena ključna prednost. Kod 14:11 iskorištena je tek treća set lopta, zadnji prolaz ostvario je Lučić za veliko slavlje gostiju.

U sljedećem kolu Centrometal igra kod kuće protiv drugoplasirane Rijeke, prvi puta nakon pet tjedana. Utakmica se igra u subotu u dvorani NGC Aton sa početkom u 18 sati. Bit će igrano bez prisustva publike, a svojim vjernim navijačima klub će osigurati stream prijenos.

izvor: OKM Centrometal