Centrometal nastavlja u dobrom ritmu: Srušena trećeplasirana Rijeka

Strašna odbojkaška utakmica odigrana je u Nedelišću. Po prvi puta Centrometal je igrao utakmicu kod kuće bez publike, prvi puta u početnoj postavi zaigrao je i libero Vanja Marciuš.

I krenuli su domaći odlično. Dobrim servisom stekli su prednost 6:3, pa 8:5. Riječani su to smanjili na 11:10, no nakon toga domaći su zaigrali još bolje, bilI su odlični u svim segmentima igre, prednost je samo rasla i u jednom trenutku bilo je 20:13. Kada su domaći stigli do 24:19 nitko u dvorani nije sumnjao da će biti problema oko osvajanja prvog seta. No Dukić je zaredao odličnim servisima i par minuta kasnije semafor je pokazivao 24:23. U slijedećem poenu imala je Rijeka šansu za kontru, nisu uspjeli i Vincek prolazi za 25:23 za Centrometal.

Drugi set Centrometal je vodio do 7:6. No gosti su zaigrali mnogo bolje i sigurnije, proigrali su Vojak i Dukić, odlično su servirali i sredinom seta poveli sa 12:9. Domaći su na trenutak to preokrenuli na 13:12, no Rijeka je dalje uglavnom imala po poen prednosti. Kod 22:22 domaći su propustili realizirati kontru. Gosti su iskoristili što je ponuđeno, Vojak je as servisom donio gostima osvajanje seta sa 25:22.

Sličan je bio i treći set. Centrometal je vodio do sedmog poena, nakon toga Rječani su zagospodarili terenom i poveli 14:9. U dva navrata Centrometal je došao na minus dva, no set je opet otišao na stranu Rijeke, ovaj puta 25:20.

U tim trenucima ništa nije ukazivalo na moguću pobjedu domaćih.
No domaći dečki pokazali su karakter, bolje su započeli četvrti set, stalno vodili i sredinom tog seta vodili 14:9. U završnici seta Centrometal vodi 22:18, kasnije imaju i 24:21. I opet je bilo muke oko osvajanja tog seta. Dva puta nije prošao Lučić, no kod 24:23 opet je dobio loptu i zakucao za 25:23.

Osokoljeni Centrometalovci poveli su 4:1 u petom setu. Gosti su izjednačili no na promjeni strana opet 8:5 za Centrometal. Par dobrih reakcija u bloku i u obrani donijelo je Međimurcima 13:8 i tu je utakmica rješena, završilo je prolaskom Vinceka za 15:11.

Centrometal : Vincek, Juras, Orešković, Martinko, Zelenika, Lučić, David, Ivan i Hrvoje Novak, Marciuš, Jengić, Rihtarec, Lesinger (trener Siniša Novak)

Nakon šest odigranih utakmica Centrometal se sa osam osvojenih bodova nalazi na sedmom mjestu. No sad slijedi niz utakmica u kojima je Centrometal izrazit favorit i pobjedama bi se mogao probiti među prve četiri momčadi u Hrvatskoj.