Čakovečka špaga povezala sportaše iz raznih sportova

Nesvakidašnji sportski događaj dočekao nas je ove subote u čakovečkom centru. Čakovec je sa 600 metara špage i 355 sudionika osvojio prvo mjesto ispred velikih gradova Osijeka, Zagreba, Rijeke, Zadra i Splita.

Kao najava Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku u šest hrvatskih gradova, između kojih i u Čakovcu, točno u podne gimnastičari, sportaši i rekreativci poredali su se jedan za drugim u položaj gimnastičke špage.

Sportski direktor Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan i dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Mario Vukoja kazao je kako iza projekta stoji Hrvatska turistička zajednica. „Svjetski kup u Osijeku je postao jedan od najznačajnijih međunarodnih sportskih događaja koji se svake godine održava u Hrvatskoj. Budući da je sport dokazano najbolji ambasador Lijepe naše, inicijativu iz grada na Dravi podržali su kreatori hrvatske turističke politike” izjavio je i dodao kako je osim u Čakovcu, u subotu u 12 sati špaga napravljena i u Osijeku, Zagrebu, Zadru, Splitu, Rijeci i Čakovcu.

Namjera je bila izvesti što veći broj djece, gimnastičara, rekreativaca na otvoreno i poredati ih jedan za drugim u položaj gimnastičke špage, a oni koji nisu mogli napraviti špagu, mogli su stati u raskoračni stav. Špaga se protezala od Starog grada Zrinski preko Trga republike, Ulice Kralja Tomislava pa do Franjevačkog trga, na a samom događaju sudjelovali su sportaši iz raznih sportova.