Image

Čakovčanke drže drugu poziciju

Na prekrasnim terenima KOP Vrapča, ove subote i nedjelje nastavljeno je prvenstvo 1. Hrvatske lige u odbojci na pijesku.

Nakon odličnog nastupa u prva četiri kola, koja su odigrale u Puli kad su igračice KOP Čakovca završile na odličnom trećem mjestu, u Zagrebu je učinak čakovečkih igračica još sjajniji, nakon odigranih 10 kola KOP Čakovec se nalazi na izvrsnom drugom mjestu, samo sa bodom zaostatka iza vodećeg KOP Sigeta.

Do kraja prvenstva ostalo je još četiri kola, koja se igraju 3. i 4. kolovoza u Vukovaru. Čakovečke igračice imaju realne šanse za osvajanje jednog od prva tri mjesta, po prikazanoj igri i zalaganju u dosadašnjem dijelu prvenstva.  Kvaliteta prve lige u obojci na pijesku dignuta je na jednu višu razinu i nikome nisu bodovi unaprijed osigurani, većina odigranih mečeva su puni neizvjesnosti i veliki broj mečeva, pobjednika odlučuje treći set.

Nika Jularić, Inka Varga, Iva Bulović, Iva Hranilović, Petra Kovač, Lara Malović, Marta Babok,  igračice su koje ni visoke temperature, ni vrući vrapčanski pijesak nisu omeli da odigraju odlične mečeve, bore se za osvajanje svakog poena.

Osvojeno je ukupno 8 velikih bodova čime su  zauzele drugo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Za osvajanje najboljeg rezultata u povijesti kluba potrebno je još dosta truda i rada što su u klubu itekako svjesni, no i činjenica da su se Nika, Petra i Lara, ovogodišnja pojačanja u klubu u potpunosti uklopile u ekipu garantira dobar nastup u Vukovaru.