Image

Bruno Levak piše najljepše stranice svoje karijere

Bruno Levak piše nove lijepe stranice rukometne karijere.

Od lipnja prošle godine čakovečki rukometaš Bruno Levak pristupio je njemačkom trećeligašu HC Aue. Sada je s tim klubom ušao u drugi rang njemačkog rukometaš.

“Već pri samom pozivu u Aue i našem prvom razgovoru, vidio sam da je to jedan ozbiljan klub koji je u svakom segmentu posložen. Od početka naše suradnje, imali smo zajednički cilj: vratiti se u Bundesligu jer to je klub s bundesligaškom tradicijom. Svi moji suigrači posvećeni su samo rukometu, profesionalci su”.

Od prvog dana pred Levaka i ekipu stavljeni su visoku ciljevi, a to je povratak u drugi rang njemačkog rukometa. Levakova ekipa to je i uspjela te će od sljedeće sezone igrati 2. Bundesligu.

“Imamo treninge 2x na dan, a u pauzama smo opet zajedno. Klub nam je omogućio apsolutno sve što profesionalnom rukometašu treba. Na nama je bilo “samo” da dajemo sve od sebe i budemo posvećeni. Kad dišete timski, već ste na jako dobrom putu da ostvarite zadani cilj. Za nas nije bilo upitno hoćemo li ući, mi smo godinu dana živjeli za ovaj dan. Predano sam radio, trenirao i stremio zajedničkom cilju koji je bio pred nama. Jako sam zadovoljan u Aueu. Prvenstveno pristupom prema treninzima i utakmicama te atmosferom u timu. Rezultat svega navedenoga su odlično odrađene utakmice i puno lijepih golova”.

Zanimali su nas i planovi za budućnost.

“Osjećam da s ovim klubom svaki dan sve više napredujem kao igrač i suigrač. Znam da ću istim tempom nastaviti i u novoj sezoni. Ponosan sam na kvalitetu svog tima i zaista mogu reći: tako se to radi. Osjećam se i umorno i spremnije nego ikad za sve što me tek čeka u vrhu rukometa. Iako smo prije zadnjeg kola osigurali plasman u Bundesligu, želim odraditi zadnju utakmicu sezone na jednakom nivou kao i sve ostale. Nakon toga ću se najmirnije ikad, dobro odmoriti. Pripreme počinju već početkom srpnja, a cilj za novu sezonu je jasan: ako smo sad bili najbolji i ušli gore, u novoj sezoni možemo još jače. Timski duh i pristup su najvažniji, a ostalo dolazi u tom paketu. Ja i dalje težim velikim arenama, želim učiti od najboljih i biti uz rame najboljima”, poručio je čakovečki rukometaš.

Levak je u svojoj karijeri igrao za Čakovec, Varaždiu, Ormož, austrijski Bruck te njemačke klubove Aurich i TSB Hunters.