Ben Szuhaj: Za utrku saznao sasvim slučajno pa rasturio u Čakovcu

Gotovo šestotinjak trkača utrčalo je u ljeto te uživalo na asfaltu čakovečkih ulica.

Čakovec utrkom CK10 ušao u ljeto! Gotovo šeststotina trkača na startu utrke CK10 simbolično je obilježilo prvi dan ljeta.

Pobjednik treće utrke u Čakovcu bio je američki trkač iz Washington D.C. Ben Szuhaj!

Iznimno brz trkač, za utrku je saznao u nedjelju u Sloveniji, sjeo na vlak, stigao u Čakovec i pomeo konkurenciju! Treću utrku CK10 je tako obilježio i treći pobjednik, iz treće države, a i sam podij je ovog puta u muškoj kategoriji sadržavao trkače iz tri države.

Rekordom staze od 30:56, tempom od 3:05, Ben Szuhaj bio je gotovo dvije minute brži od drugoplasiranog, prošlogodišnjeg pobjednika, Blaža Orešnika iz Slovenije, dok je treći bio domaći trkač Andrej Hladnik.

Za utrku sam čuo u nedjelju u Škofjoj Loki. Bio sam tamo na utrci i kolege iz Slovenije su pričali o Čakovcu. Stigao sam vlakom do Ormoža, našao prijevoz do Čakovca i sretan sam što sam trčao i ovdje“ rekao je Ben Szuhaj.

Ova pobjeda mi puno znači, utrka je bila odlično organizirana, atmosfera je neponovljiva, staza je jako brza i Čakovec me oduševio.“ Ben iz Čakovca ide napobjednički odmor u Terme Sveti Martin, a već u četvrtak leti za Pariz i potom se vraća u Washington.

„Šest stotina trkača na startu, veliki, masovni, zajednički početak i simbolični ulazak u ljeto su nešto što imamo jedinstveno u Hrvatskoj“ rekao je Krešo Biškup, organizator utrke.

„Ovakvi događaji izdvajaju naš grad, daju mu drukčijii jedinstven štih. 600 trkača, ljudi koji su došli s njima, navijači, ali i svi naši voloneri, policija, vatrogasci, hitna pomoć, svi oni su potpomogli realizaciji ovog predivnog događaja.

U ime organizatora, ali i trkača, također bih se htjeli zahvaliti svim sponzorima, partnerima i podržavateljima ove utrke uz želju da se vidimo i 2023. godine na istom mjestu, u isto doba, na isti datum!“

Apsolutni pobjednici utrke tako su Ben Szuhaj i Sara Špiranec na ČK10, a na ČK5 najbrži su bili Iris Jambrešić i Bruno Babojelić!

Četvrta utrka CK10održati će se 21.6.2023. godine sa startom u 21:06 u Čakovcu.

Photo: Matej Ščavničar

Svi rezultati.