Image

Andrej Hladnik uvjerljivo slavio na 10. utrci za mač Grofa Draskovicha

U nedjelju, 07.07.2024. organizirali smo sad već i jubilarnu 10. utrku za mač Grofa Draskovicha. Opet smo uz vitezove i dame u krinolinama pokušali dočarati duh nekih prošlih vremena. I ove godine je zaista bilo vruće za trčanje, ali uz standardno bogate okrijepe bilo je puno lakše svladati zadani krug ili dva oko “jezera” te onda utrčati u cilj u samom dvorcu.

Ukupno je u svim utrkama ove godine nastupilo 500 natjecatelja koji su zasigurno uživali trčeći novouređenom šetnicom oko još uvijek praznog i zelenog Trakošćanskog jezera u podnožju jednog od naših najljepših dvoraca – Trakošćan. Najprije smo u 9 sati krenuli sa dječjim utrkama na kojima je u različitim kategorijama nastupilo 50-ak djece, a trebali su svladati dionice od 100 m, 200 m, 400 m, 600 m i 800 m. Bilo je zanimljivo i zabavno, a uz bodrenje roditelja i publike svi su dotrčali do cilja i osvojili zaslužene medalje mačeve dok su pobjednici dobili i prave drvene mačeve. Čestitka svima!

Glavni događaj ipak se održao malo kasnije i to kroz utrke na 5 km ili 10 km, a početak utrka oglašen je pucnjem iz topa Glasne kubure.

U glavnoj utrci na 10 km opet sigurna i uvjerljiva pobjeda najboljeg trkača (peti put za redom) Andreja Hladnika koji je u solo utrci istrčao odličnu utrku i pobijedio u vremenu novog rekorda staze koji sada iznosi 34:42.

Drugo mjesto osvojio je Danijel Peček (adidas Runners Zagreb) u vremenu 36:00, a pobjedničkog postolja “dokopao” se i Bruno Hlebar koji je također istrčao jako dobru utrku i s vremenom 37:35 osvojio 3. mjesto.

U ženskoj konkurenciji također uvjerljiva pobjeda Simone Jambrošić (AK Sloboda) u vremenu novog rekorda staze koji sada iznosi 39:38. Drugo mjesto osvojila je Nika Svetec (AK Fit) u vremenu 43:17, a na pobjedničkom postolju im se pridružila i Natalija Mašera (AK Fit) sa 46:13. Bravo za pobjednice, a naravno i za sve ostale koji su uspješno završili ovu ipak malo zahtjevniju utrku.