Andrej Hladnik i Matija Zadravec odlični na Plitvičkom maratonu

Andrej Hladnik završio je kao 4., a Matija Zadravec 5. na Pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske.

Svakako jedan od najtežih, ali ujedno i jedan od naših najljepših maratona jer zaista je poseban događaj trčati u prekrasnom okruženju Nacionalnog parka Plitvice. Prije svega čestitka organizatoru i njihovom neumornom predsjedniku Leu na uloženom trudu da i u ovom iznimno teškom trenutku uzrokovanom COVID-om 19 i uz poštivanje svih epidemioloških mjera uspiju organizirati održavanje ovog tradicionalnog i cijenjenog maratona. Iz tog razloga je puno toga oko same utrke bilo mnogo skromnije u odnosu na prijašnje godine, ali ni to sve nimalo nije umanjilo ljepotu i draž Plitvičkog maratona, piše ak-varazdin.hr.

Najbolji od naših bio je Andrej Hladnik na 4. mjestu sa 2:46:00 i novim osobnim rekordom na ovoj iznimno teškoj stazi. Andrej je cijelu utrku kontrolirao i u drugom dijelu još ubrzao te na samom kraju stizao trećeplasiranog Ivana Bulića (AK Dubrovnik) – 2:45:48, no nedostajalo je još samo 12 sekundi do pobjedničkog postolja. Da je bio još koji metar… Uopće ne sumnjam da je kroz Andrejev evidentni veliki napredak i pobjedničko postolje samo pitanje vremena. Bravo i velika čestitka za Andreja!

5. mjesto s odlično i pametno istrčanom utrkom te izvrsnim rezultatom – 2:48:42 osvojio je Matija Zadravec. Mata je s Andrejem bio sve do 32. km, a onda je iz opreznosti i sigurnosti rađe malo “prikočil” i uspješno završio utrku. Bravo i velika čestitka za Matu, donosi ak-varazdin.hr.

foto: AK Varaždin