7 medalja i 3 pehara na 1. kolu Kupa Hrvatske za Macanovce

S prvim danima listopada započela je i nova gimnastička sezona od koje u Gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan, s pravom, imaju velika očekivanja. Ako se dan sudi po jutru, a sezona po prvom natjecanju onda čakovečki gimnastičari neće biti razočarani.

Na 1. kolu Kupa Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici Čakovčani su polučili jako dobre uspjehe. U pojedinačnim kategorijama uzeli su sedam medalja, od čega dva zlata, a u ekipnom dijelu su dva puta bili najbolji i jednom srebrni. Natjecanje 1. kolo Kupa Hrvatske održano je u Zagrebu u dvorani Sportski centar Lučko u organizaciji GK Trešnjevka, a GK Marijan Zadravec Macan bio je jedan od 10 klubova, iz regije sjever, koji su nastupali. Kako je po završetku natjecanja objasnio športski direktor kluba Mario Vukoja treneri u klubu su zadovoljni nastupom gimnastičara.

„Početak je sezone koja se odvija u situaciji novog normalnog vezanog za pandemiju virusa COVID-19 pa tako mogu potvrditi zadovoljstvo naših trenera, ali i najaviti kako u budućnosti očekujemo daljnji napredak jer se marljivo i naporno trenira”, poručio je Vukoja.

Drugo kolo Kupa s istih 10 klubova trebalo bi, ukoliko to dopusti epidemiološka situacija, biti održano 24. listopada u dvorani SGC ATON u Nedelišću.

REZULTATI

Juniori C

Dominik Vidović, 1. mjesto
Erik Trajbar, 2. mjesto
Dario Radek, 3. mjesto
EKIPNO: 1. mjesto

Ml. Kadeti D      

Ilija Horvat,  1. mjesto
Ervin Žižek,  2. mjesto
Alex Hrešć,  3. mjesto
Jan Brzuhalski, 4. mjesto
EKIPNO: 1. mjesto

Kadetikinje C    

Ema Radek , 7. mjesto
Ena Vuri, 9. mjesto
Zala Bedić, 14. mjesto
Lana Kirić, 17. mjesto
EKIPNO: 2. mjesto

Juniorke C          

Leona Radek, 4. mjesto

Ml. Juniorke      

Tena Župančić, 2. mjesto
Ella Strahija, 10. mjesto
Ena Škoda, 22. mjeto
Ema Kranjec, 24. mjesto
Ekipno: 6. mjesto